Kalite Koordinatörlüğü -

Kalite Yönetim Sistemlerinin Getirileri

gelişim üniversitesi
  1.   Kalite Koordinatörlüğü
  2. Haberler


Kalite Yönetim Sistemlerinin Getirileri


Kalite standartlarının karşılanması ve hizmet alıcıların memnuniyeti açısından, dünyanın her yerinde aynı ve denetlenebilir sistemler gereklidir. Kalite Yönetimi Sistemleri, bu ihtiyaçları karşılamaktadır.


Kalite Yönetim Sistemleri Nedir?
Tamamlanan işler ve bitmiş ürünün tüm yönlerinde kalite standartlarının karşılanması ve hizmet alıcılarının memnuniyetinin inşa edilmesi için birtakım gerekliliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm bunların yerine getirilmesi için dünyanın her yerinde aynı ve denetlenebilir kaliteli bir işleyiş süreci gerekmektedir. 20. yüzyılın başlarından itibaren ortaya çıkan ve geliştirilen Kalite Yönetim Sistemi (KYS), nitelikli iş gücü ve sağlıklı hizmet sunumu için geliştirilmeye açık bir süreç oluşturmuştur.
 
Kalite Yönetimi Sistemi (KYS) hizmet alıcıların ölçülebilir ve sürdürülebilir memnuniyetine katkı sağlar.

Kalite Yönetim Sistemi Faydaları
Kalite Yönetim Sistemleri bir kuruluşun çok daha iyi yönetilmesini, kuruluşun tüm paydaşlarının sürekli geliştirmeye açık olmalarının sağlanması, hizmet alıcıların ihtiyaç ve gereksinimlerinin daha iyi anlaşılması gibi noktalarda katkılar sağlar. Geliştirilmiş ve ölçülebilir risk yönetimi, çözüm odaklı iletişim süreci, organizasyonların uluslararası tanınırlığını artırma, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarıyı daimi hale getirme gibi faydaları bulunurken kurumsallaşmada da önemli ölçüde etkileri gözlemlenir.
 
Kurumların hizmetlerini iyileştirmesi adına önemli bir yapı taşı olan Kalite Yönetim Sistemi, uluslararası tanınma ve değer görme avantajlarını beraberinde getirir.
 

Haberler