İGÜ, YÖKAK Kalite ve Akreditasyon Toplantısı'na katıldı

İGÜ, YÖKAK Kalite ve Akreditasyon Toplantısı'na katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurumu (YÖKAK) tarafından düzenlenen "Uluslararası Kalite Güvence ve Akreditasyon" konulu konferansa katıldı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleşen konferans, Türkiye'nin yükseköğretim alanındaki kalite ve akreditasyon süreçlerine odaklandı.

Konferansa, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Kalite ve Uluslararasılaşma süreçlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. S. Arda Öztürkcan, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. H. Hakan Bozkurt ve Kalite Koordinatörlüğü ekibi katıldı.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yükseköğretim kalite süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik atılımların yakın zamanda olumlu sonuçlar vereceğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin yükseköğretim kurumlarının uluslararası rekabette daha etkin olması ve uluslararasılaşmaya önem vermesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararasılaşmaya son derece önem veren İGÜ, 65 uluslararası akredite programa sahip olarak Türkiye'de öncü kurumlar arasında yer alıyor.

Konferansın açılış forumlarında, Avrupa'daki yükseköğretim kurum ve ajansların kalite güvence sistemlerine yaklaşımları hakkında konuşan Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği (ENQA) Başkan Yardımcısı Doris Hermann ve YÖKAK Uluslararası Danışmanı Ronny Heintze, önümüzdeki yıllarda kalite ve akreditasyon süreçlerinin nasıl şekilleneceği hakkında bazı öngörülerde bulundu.

Konferans sırasında, Prof. Dr. Bahri Şahin, Prof. Dr. S. Arda Öztürkcan ve Prof. Dr. H. Hakan Bozkurt, Hermann ve Heintze ile istikşafi görüşmeler yaptı ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. İki gün süren konferans, yapılan kapanış konuşmasıyla sona erdi.

YÖKAK Uluslararası Kalite Güvence ve Akreditasyon Konferansı