2024-14 Sayılı Kalite Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi

2024-14 Sayılı Kalite Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Kalite Komisyonu 27.08.2024 Salı günü Kalite, Akreditasyon ve Uluslararasılaşma'dan sorumlu Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Arda ÖZTÜRKCAN’ın katılımıyla toplandı.

İGÜ, 2024 yılına ait yeni kararları ile eğitim ve yönetim süreçlerinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son yapılan Kalite Komisyon Toplantısında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) süreci ve Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili kararlar alındı.

Toplantıda, akademik ve idari birimlerde yürütülen YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı'na ilişkin hazırlık çalışmaları ve planlanan faaliyetler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Komisyon üyelerinin, kendi birimlerinde KAP hakkında bilgilendirme çalışmalarını yürütmeleri kararlaştırıldı. Bu karar, oy birliği ile kabul edilerek üniversitemizdeki tüm birimlerin akreditasyon sürecine katkıda bulunmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde, yeni dokümanların aktarımı ve mevcut dokümanların revize edilmesi işlemlerinin Fakülte Sekreterleri tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, ilgili kişilere gerekli eğitimlerin verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı, üyelerin öneri/görüşleri alınarak sonlandırıldı.

AQAS_2